PILIS-HEGYSÉG ÉS KLASTROMPUSZTA SZAKRÁLIS JELENTŐSÉGÉRŐL RÖVIDEN

 

Fontos számomra már régen, hogy a Szakrális Körtáncokat olyan természeti helyeken táncoljuk, ahol a hely energiája felerősíti, támogatja a táncok tisztító, átmosó, rezgésemelő hatását. Ilyenkor lehet igazán érezni, egységünket, összefonódásunkat egymással és a természet elemeivel, Istennel...Ilyenkor tapasztalhatjuk saját bőrünkön, hogy mit jelent Ég és Föld között "létrának lenni", mit jelenthettek az ősi népek táncos szertartásai, melyeknek szintén megszentelt tereket választottak helyszínül.

 

 Álljon itt néhány sor ezzel kapcsolatban:

 "Szakrális, vallási helyek azok a helyek, ahol nagyobb pozitív energiák összpontosultak, zarándoklatok és szertartások céljaira szolgáltak, templomoknak, kolostoroknak adtak otthont.  A természetben rengeteg erőhely van, ahol különböző minőségű és erősségű energiákat észlelhetünk."

Az ősi elképzelés szerint Szent György-vonalak vagy más néven sárkányvonalak hálózzák be a Földet. Kialakulásuk a Föld mágnesességére vezethető vissza.

Az energiakoncentráció hatalmas ezeken a területeken. Olyan erős az energetizáló tér, hogy pár perces ott-tartózkodás során képes feltölteni auránkat. A Kárpát-medencének egyedülállóan kitüntetett szerepe van a Szent György-vonalak rendszerében, itt ugyanis az akupunktúrás pontoknak olyan sűrűsödése fedezhető fel, amely páratlan a Földön.

 

 Aradi Lajos Pilis-kutató hosszú évek óta azon munkálkodik, hogy bebizonyítsa: a Pilis sokkal fontosabb tájegysége hazánknak, sőt a világnak, mint amilyennek tartják.

A Pilist járva rengeteg energia-mérést végzett, és úgy találta, hogy sehol a világon nincs annyi Szent-György vonal, mint amennyi a Pilisben.

Később azt is felfedezte, hogy a három pilisi csúcs - A Magashegy, a Rám-hegy és az Árpádvár - elhelyezkedése megegyezik a három gizai piramis helyzetével, a három piramis meg az Orion csillagkép három pontjával.

A világ szíve
"Az egész Pilisnek hatalmas szív alakja van. Több hasonló formájú kis szigetecske van a világon, de akkora, mint a Pilis, nincs sehol. A Duna körvonalazza az egyik, a másik oldalon pedig a Vörösvári-árok, ami egykor szintén a Duna medre volt. Középkori levelekben „Insula pilis”-ként emlegetik, az insula pedig latinul szigetet jelent. ebből következően, régen ténylegesen víz vette körül a szakrális, királyi központunkat.
Ennek a szív alakú területnek a kellős közepe Dobogókő. Nem nehéz kitalálni, mit akar jelenteni ez az elnevezés."

 

Miért Klastrompusztára megyünk táncolni? 

Az egyetlen magyar alapítású férfi szerzetesrend, a pálos rend is a Pilisből indul ki. A rendet mindenkor erősen magyar szellemiség jellemezte, és ugyan nem nevezik őket misztikus rendnek, mégis tele van a történetük csodákkal, misztikusnak nevezhető esetekkel. Alapítója, Boldog Özséb a XIII. században élt.

Klastrompuszta(Kesztölchöz tartozó terület) az itt alapított magyar szerzetesrendnek 1250-1304-ig a központja volt.

A pálosok önellátók voltak, munkával teremtették elõ maguknak szerény mindennapi táplálékukat. Özséb a rend védõszentjéül remete Szent Pált választotta, így lett nevük

pálos rend. Ruhájuk fehér: ez is jelzi, hogy lelküket, testüket tisztán akarják

megõrizni. „ Fehér barátoknak ” is nevezik õket.

 

A környék ősi szakrális múltja, a Szent Kereszt templomrom mellett, a legény-és leány barlangok és csodaszép túrautak is csábítanak minket erre a környékre.

Táncunk és a természet ezen részében tett utazásunk során ráhangolódunk e környék rezgéseire és engedjük, hogy meséljen nekünk és erővel, gyógyító energiával töltsön fel minket. Mi pedig szívünk szeretetével és táncainkkal kifejezhetjük hálánkat és visszaadhatunk valamit abból a szépségből és erőkből, amit e helyen kapunk.

(mert nemcsak kapni, hanem adni is nagyon fontos)

 

 

 

( A cikk forrásai: http://liliom.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=1176299., http://www.harmonet.hu/ezoteria/57529-feltarulnak-e-nekunk-a-pilis-titkai.html., http://www.vilagnakviraga.hu/kotetek/jan15palos.pdf) 

Találatok: 1442