Ezen az oldalon olyan emberek hiteles tapasztalatairól olvashatsz, akik nálam rendszeresen tapasztalják a körtáncok jótékony hatásait. Szeretettel ajánlom!

 

 "A Körtánc villámcsapásként jött az életembe. Úgy éreztem, ez az amire egész életemben vágyakoztam. Mindent megad, amire szükségem van: mozgást, meditációt, önismeretet és közösséget egyben, együtt. Megnyitotta a szívemet önmagam és mások felé, terelt az elfogadás, türelem és szeretet útján. Békét hoz az életembe, rendet és ünnepet teremt a hétköznapokban." (K. Rita)

"Igen, létezik az a hely, létezik az a csoport Budapesten, ahol visszatalálhatunk önmagunkhoz, ahol a szakrális körtáncok segítségével megtapasztalhatjuk egymás támogató erejét, ahol elő tudjuk csalogatni magunkból a belső csendet, ahol megtanulhatjuk szeretni és tisztelni testünk bölcsességét, ahol nincsenek elrontott lépések, csak "egyéni koreográfiák, és igen, létezik az a személy, aki mindezekre szeretettel és hittel megtanít bennünket. Számomra röviden ezt jelenti a körtánc." (F. Anna)

"Számomra körtánc mint hagyomány fontos. Azt hiszem, minden nép lelke mélyének leglényegét a népdalaiban-néptáncaiban fejezte ki és adta tovább. Amikor táncolom, velük vagyok egy. Szóban erről sokat nem is szabad beszélni, mert ez élet. És minden nép hagyománya gyönyörű.

Miben segít? MIndig ezt kerestem, ezt a sokszínűséget és minden újabb dalnak,táncnak és népnek örülni tudok, hogy most az ő részük lehetek. Régebben a magyar és délszláv táncokban találtam ezt, de 26 éves koromban abbahagytam. Utána Kokas féle improvizatív táncra jártam, azonban Klári az autentikus népzenét a legmagasabb polcra tette, sok afrikai, ausztráliai zenénk volt, de nem az volt a cél, mint itt. Életemet örömmel tölti el és segít az önazonosságomhoz jutni.

Azt kapom, amiről a múltkor beszéltél: ha jól vagyok, ha rosszul, ha nagy bajok vannak a hátteremben, ha épp kevesebb,a tánc van, sőt VAN, és továbbvisz és ez maga az ÉLET." (D. Éva)

"Hatalmas energia összpontosul a körben való együtt táncoláskor. Mindig nagyon élvezem, ha részese lehetek. Fizikailag életerővel, lelkileg pedig nyugalom, béke és egység érzésével tölt el."
(Erika - a Körtáncról)

"Nekem nagyon fontos a keddenkénti körtánc, hacsak tehetem megyek. Hogy miért?
Mert,
-Jólesik.
-Feltölt, harmonizál, helyreállítja a lelki egyensúlyomat. 
-Mindig megmutatja, hogy mennyire vagyok jól a bőrömben, mennyire tudok önmagam lenni, mennyire azonosulok legbensőbb lényegemmel.
-Eredendően kétballábasnak ismertem magam, akinek se ritmusérzéke, se mozgáskultúrája. Az utóbbin korábban a Bothmer-gimnasztika , majd a Thai Chi már csiszolt valamit. Most a körtáncnak köszönhetően sokat javult a ritmusérzékem is, és csodálatos, amikor néha-néha már úgy érzem, hogy együtt mozdulok a zenével.
-Szeretnék nőiesebb nő lenni. Ebben is segít a tánc.
-Jó a csapat."
(Márti)

"Először a körtáncot volt szerencsém megismerni. Az első hatás, ami ért ezzel kapcsolatban, hogy lassan kezdtem a zárt világomból kibontakozni, hasonló érdeklődésű emberekkel találkozni, beszélgetni. Bizonyos táncok arra voltak jók, hogy megnyugodjak, lecsendesedjek, oldódjon a feszültségem, elgondolkodjak az életemen. Más táncok pedig erőt adtak, úgy éreztem, feltöltődöm energiával a zenék, a mozdulatok és a közösség ereje által. A legfontosabb, amire tanít a körtánc, a jelenben, a most-ban élni, megtapasztalni, átélni a zene, a mozdulatok hatását a testünkre. Felfedeztem újra a természet szépségeit, a színek, a kreatív tevékenységek áldásos hatását." (Ildikó)

„A hét napjainak van számomra egy fénypontja és ez a kedd esti körtánc. Minden gond és probléma, minden feszültség és frusztráció elrepül a tánc alatt és ilyenkor csak a tánc létezik. Nagyon jó agyhangoló hatása is van, a két agyfélteke működését is segíti. Ez a fajta tánc az emberiség legbensőbb érzelmeit fejezi ki, talán ezért is olyan jó!” (Ili)

„Nagy élményt szereztem már az első alkalommal!. A szabadságot jelenti a körtánc számomra. Úgy érzem magam, mint egy kis csikó, aki kiszabadul a karámból. Sokszor megelevenedik egy belső kép bennem és a természet lágy ölében találom magam. Fantasztikus érzés!” (Gizus)

„Nagyon sokat ad nekem ez a tánc. Jógázom, de azt a koncentrálást ami nekem a tánchoz kell, még a jógában sem tudtam elérni. Mese nincs, ha nem figyelek a zenére, ritmusra, lépésre, akkor elvétem a táncot, de ha sikerül fókuszálnomminden eltűnik, a problémák, a világ bajai eltörpülnek!” (Ági)

„Ha feszült vagyok, feloldódok. Minden alkalommal öröm tölt el, abszolút kikapcsol és alig várom, hogy kedd legyen!” (Éva)

„A Kedd estét mindig nagyon várom, ha fáradt vagyok, akkor is felüdít a tánc. Az is jó, hogy nem kell partnert hívni. Sok szép dal van és más-más húrt pendít meg bennem.” (Zsuzsi)

„Fantasztikusan jól érzem magam minden alkalommal! Nagyon jól ki tudok kapcsolódni, teljesen elfelejtem minden gondom. Vannak ugyan olyan zenék, amelyek kevésbé tetszenek, de arra is élvezettel tudok táncolni. Mindig kellemes emlékekkel fekszem le a táncnapok után, másnap frissebben ébredek. Ez a tánctípus áll a szívemhez a legközelebb.” (Szabolcs)

Találatok: 1867