A foglalkozás alatt a különböző népek ősi illetve modern körtáncait táncoljuk, pld. moldvai, görög, breton, török, francia, ír, spanyol, indiai, bolgár... stb.

Az együttlét szakralitását a tiszta, tudatos figyelmünk, a tradicionális lépésekbe kódolt több száz éves bölcsesség, a kör, mint ősi szakrális forma adja. A különböző körtáncok táncolása lehetővé teszi számunkra, hogy erősödjünk a tudatos jelenlétben, az elménkből megérkezzünk a testünkbe, az érzéseinkbe és végül lényünk középpontjába.

 Az este során a "bevezető", testi-lelki megérkezést segítő táncok után, dinamikus és meditatív táncokat egyaránt táncolunk, melyek segítenek az érzelmek széles skálájának átélésében, a napi feszültségek feloldásában, ezeken túl pedig a harmonikusabb, teljesebb létállapot megtapasztalásában.

Előzetes tánctudásra nincs szükség, minden táncot megtanulunk a zenére való táncolás előtt! Kérdezni, lépést téveszteni bármikor lehet :-), hiszen nem a tökéletes tánctudáson, hanem a "belső utazáson", az öröm átélésén van a hangsúly.

Tanuljuk az együttlét során önmagunk és mások elfogadását, a tudatosabb testi jelenlétet, megtapasztalhatjuk, hogy mekkora erő rejlik abban, ha tudjuk hibázhatunk, ha szabadon átélhetjük és kifejezhetjük érzéseinket.

A táncok (melyek általában egyszerűek!!) segítenek az érzelmi, szellemi és fizikai ellazulásban, stresszoldásban és feltöltődésben egyaránt, és jótékonyan hatnak a mozgáskoordinációs problémákra is!

 

 MIT HOZZÁL MAGADDAL?

Találatok: 1364