A SZAKRÁLIS KÖRTÁNC HAGYOMÁNY HAZAI TÖRTÉNETE, TANÁRAI VÁZLATOSAN

 

1992- Walker Zsuzsa Helma elindítja Magyarországon az első kis Körtánc csoportot. Zsuzsa Angliában él, de 1992-95 között itthon tartózkodik. Ő fektette le hazánkban ennek a csodás hagyománynak az alapjait.

1995-től: Zsuzsa Angliába való visszautazása miatt Stolmár Enikőre, Farkas Andreára és Ocetkievicz Andrásra bízza a hagyomány őrzését, továbbvitelét. Hárman együtt visszük tovább a csoportot, együtt erősödünk, fejlődünk a feladatban.

1996-tól: Különválnak útjaink. Én egyedül, Enci és András együtt folytatják a tanítást.

A későbbiekben két másik táncostársunk is a "tanítva tanulás" táncos útjára lép, Ők: Istenes Emília (1997-től) és Balla Jutka.

1998-tól közös tanítványunk, Balázs Katalin Kitka is saját körtánc csoportot indított.

Mindannyian a saját stílusunkat, személyiségünket, lelki és spirituális irányultságunkat hozzáadva járjuk a tánc útját és igyekszünk támogatni a csoportjaink résztvevőit.

 2009. május 10.-én kezdeményezésemre tanártársaimmal együtt megszervezzük az I.Magyarországi Szakrális Körtánc Találkozót

 

SAJÁT TANÍTVÁNYAIM, AKIK MÁR SZINTÉN TANÍTANAK:

2007-ben indítottam először az u.n. Szakrális Körtáncok Módszertani kurzust, mely egy 1 éves elmélyítő folyamat azok számára, akik tanítani szeretnének (sok gyakorlati és elméleti anyaggal). Eddig két ilyen hosszú folyamatot kísértem végig, (a második 2011-2012-ben volt) a résztvevők közül sokan "csak" az elmélyülés, mélyebb tapasztalás céljából vettek részt, többen viszont saját csoportot is indítottak. Ők mindannyian  jártak a  módszertani kurzus mellett a heti alkalmakra, rövidebb kurzusokra illetve a táborokba is.

 

Íme azok a kedves tanítványaim, barátaim, akik jelenleg is tartanak Körtánc foglalkozásokat:

 - Keczeli Ágnes (Kaposvár), elérhetőség: www.tibetihangmasszazs.info

 - Tompek Andrea (Szombathely és Ausztria)

 - Kanyó Judit (Kecskemét), elérhetőség: www.tunderholmi.hu

 - Farkasné H. Erzsébet (Budapest), elérhetőség: www.szakraliskortanc.gportal.hu

 - Styaszni Katalin (Gödöllő)

 - Andor Ildikó (Budapest)

 - Kocsis Rita (Őrség)

 - Nagy Kata (Tatabánya)

 

- Vidovics Ildikó (Budapest), elérhetőség: www.lelekmuhely108.hu

Találatok: 2082