A SZABADSÁG ÉS SZENVEDÉLY TÁNCAI

Táncterápiás, élőzenés kurzus roma és más népek kultúrkincséből merítve

2019. február 28.-tól

 

 

Kedves Táncosok és Érdeklődők!


Mostani kurzusunk, mely már 3.-szor kerül megrendezésre, az eddigiekhez képest is még színesebbnek és változatosabbnak ígérkezik, hiszen eszköztárainkból még többet emelünk be nektek ebbe a tavaszi kurzusba az élmények teljessége érdekében. Az egyik ilyen, az az ÉLŐZENE csodája lesz. :-)


A KURZUS TÉMÁRÓL:

Mit is jelent a szabadság és a szenvedély? Nyilván mindenkinek mást és mást..talán olyan, mint egy tavasszal a föld alól kibújó virág, ami az élni akarás szenvedélye nélkül, az Élet hívása nélkül nem nyílhatna ki és nem illatozhatna. Ez is szenvedély. :-)
A tavaszi újjászülető erők, a megújuló természet minket is megújulásra, sejtjeink, vérünk, életenergiánk felébredésére inspirál és talán arra is, hogy az Élet vagy más egyéb iránti szenvedélyes szeretetünket megújítsuk, vagy új irányba tereljük. Lehetőség lesz arra is, hogy megfigyeljük, hogy jelen életszakaszunkban mit jelent nekünk a szabadság, és milyen területen van rá szükségünk.

ALKALMAZOTT MÓDSZEREK:

- különböző népek mezítlábas, női cigány táncai (török, magyar, román, spanyol és)
- balkáni cigány táncok (körben, láncban táncolva)
- játékos táncterápiás, mozgásmeditációs elemek
- élőzenére táncolt körtáncok,mozgásmeditációk
- zeneterápiás elemek, hangfürdők

A cigány kultúrákban a tánc eredetileg közösségi/egyéni kifejezésként, interakcióként, örömforrásként volt jelen és nem előadó művészetként. Ezt az életérzést szeretnénk megidézni és ezeket a csodás táncokat vezérfonalként, segítő erőkként is használni. A különböző országokból/térségekből származó kifejező, élettel teli és szenvedélyes tánctechnikák mellett, a csoportban való felszabadult táncot, a belső mozgásos elmélyülés, és éneket, azaz az „együtt lélegzést” szeretnénk átadni.
A korábbiakhoz képest most ÉLŐZENÉS részekkel is gazdagodik a kurzus, hiszen nincs nagyobb felszabadító erő mint amikor az élő zene és tánc együtt lüktet a térben.

 


Előzetes táncismeretekre nincs szükség a táncműhelyben való részvételhez. A tánctechnikákkal leginkább női szemszögből foglalkozunk majd, de szeretettel várunk jelentkezőket kortól és nemtől függetlenül.
A különböző nemzetek cigány táncainak technikai elsajátítása mellett fontos szerepet kap az is, hogy lelkünkben is meg tudjuk élni, fel tudjuk szabadítani mindazt a szabadságot, szenvedélyt, önfelvállalást és örömet, melyet e táncok elhoznak nekünk.


DÁTUMOK:

2019. február 28., március 2.,
április 4. és április 6.
május 16., és 19.-e

minden alkalommal: 17.30-20.30/45-ig vagy 18.00-tól 21.00-igA KURZUS VEZETŐKRŐL:


Keck Mária:
Modern koreográfusként diplomázott a Magyar Táncművészeti Főiskolán és zeneterapeutaként végzett az Universidad de Alcalá de Henares mesterképzésén. Táncnyelve a flamenco, kortárs és etnikus tánc technikákon alapul. Több mint tizenöt éve foglalkozik a flamenco kultúrájával, nyolc éve él Spanyolországban és dolgozik Madrid legnevesebb flamenco színpadjain a műfaj legkiemelkedőbb nemzetközi képviselőivel. Intenzív és hosszú távú workshopokat tart Magyarországon, Szerbiában, Szlovéniában, Észtországban, Angliában, Norvégiában, Japánban és Argentínában. Öt éve saját flamenco iskoláját vezeti Madridban, Flamenco Nuevo néven; szakrális körtáncokat, cigány tánc workshopokat és hangfürdőket tart Spanyolországban és Magyarországon és a világ számos pontján koncertezett már.

Farkas Andrea:
Az elsők között szerzett képesítést a hazánkban 1997-ben induló német alapítású 4 éves Integrál Kifejezés és Táncterápiás képzésen, majd 2012-ben a Lea alapítvány szervezésében a Katarzisz Komplex művészetterápiás módszerből vizsgázott. Az elmúlt 25 évben az előbbiek mellett tapasztalatokat szerzett az Azték indián tánchagyományokban, az 5 Szent Ritmus mozgásmódszerében, a latin társastánc világában és egy időben állandó résztvevője a budapesti táncházaknak is.
23 éve vezet terápiás és körtánc csoportokat, egészségesek valamint 9 éve a rák betegségével küzdő emberek számára is.
13 éve körtánc módszertani képzéseket tart olyanok számára, akik szintén szeretnék továbbadni a tánc és a közösségek örömteli, gyógyító erejét. Gyakorlott és elhivatott a női körök, közösségek támogatásában, táncos szertartások, megszentelt terek létrehozásában.

Érdeklődés és bejelentkezés: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. és Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: FEBRUÁR 20.

( a kurzusba való jelentkezés a felépített folyamat miatt alapvetően minden alkalomra, vagyis a teljes tanfolyamra ideális, de ha másként nem megy, akkor lehet kevesebb alkalomra is jönni, ez egyéni megbeszélés tárgya!)

Szeretettel várunk Benneteket!

Találatok: 454