ÉBREDŐ ERŐ

Emelt szintű Körtánc módszertani kurzus

 Február 23.-tól!

 

 A kezdő kurzusok után most egy magasabb szinten, még nagyobb elmélyülési lehetőséggel, már némi gyakorlattal a hátunk mögött egy haladóbb kurzusba invitállak benneteket nagy szeretettel!MIRE SZÁMÍTHATSZ A FOGLALKOZÁSOKON?

- Mélyebb tapasztalati betekintésre a Körtáncok világába
- előzetes tánctanítás nélküli körtánc részekre, amikor csak elindulnak a zenék és mi csak táncolunk és táncolunk...:-) Vagyis egy lehetőség a "követés" utáni tánctanulásra, mely képesség nagyon jól jön a táncházakban pl. (persze, ha szükséges, beállok középre és mutatom, de nem magyarázom)
- Összetettebb vagy ritmikailag izgalmasabb kör- és lánctáncok megtanulására, melyre egy "normál" órán vagy kurzuson nincs lehetőség vagy elegendő idő
- minden alkalommal lesznek "Hosszú táncok" (egy-egy tánc hosszabb zenére, kb. 10-20-30 perc körüli hosszúságban), mely igazi alkalmat ad a tánc, mint meditációs tér megtapasztalására
- Korábbi kurzusokon tanult táncok ismétlésére, gyakorlására
- igény esetén egyszeri alkalommal 2 órában szupervízióra (ha elakadtál táncokkal vagy csoportvezetési témával és szeretnél segítséget kérni benne. A 2 óra összesen értendő, nem résztvevőnként!))
- táncterápiás, testi tudatosságot segítő gyakorlatok


FONTOS!

A Körtánc hagyomány és az én tanítási módszerem is kizárja az ítélkezést, tehát nem lesz ebben a kurzusban sem senki megítélve, vagyis nyugodtan és szabadon lehet majd itt is a lépéseket "elrontani", elveszni a térben vagy egyéni koreográfiákat létrehozni. :-)
Ez a kurzus is arról szól, hogy a tánc útján kerüljünk mélyebb kapcsolatba önmagunkkal és egymással, legyünk egyre inkább jelen a testünkben és az életünkben és leljünk minél nagyobb örömet abban, hogy táncolunk és egy körben lehetünk.
A különbség a kezdő kurzusokhoz képest az, hogy már némi előzetes gyakorlat jól jön, hiszen nehezebb táncokkal is foglalkozunk, illetve jobban elmélyülünk egy-egy nép táncaiban.

ÍRÁSOS ÉS ZENEI ANYAG:

A kurzus 4. alkalmát követően mindenki kap egy jegyzetet (nagyjából 10-12 tánc leírásával) és a hozzá tartozó hanganyagot, mely a kurzus során tanult új táncokat tartalmazza.
Az utolsó, 5. alkalommal már a jegyzetet átnézve, azt magatokkal hozva ismételhetjük át az általatok kért táncokat is.

 


DÁTUMOK: Minden alkalommal: 15.00-18.00/18.15-ig

február 23., március 9., március 30., április 13., (pótalkalom, ha kell: április 27.) május 18.,

Amennyiben később indulna el a kurzus, mint a kiírt februári alkalom, vagy más egyéb miatt pótalkalom szükséges, akkor az április 27.-én lesz! (vagy a szupervíziós 2 óra alkalma is tehető erre a napra)

A kurzus minimum 10 fő jelentkezése esetén indul!!


JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: FEBRUÁR 15.
Jelentkezni, érdeklődni a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen lehet.Szeretettel várok minden kedves jelentkezőt! :-)

Találatok: 445